Motetter til kirkeåret mm.

Sidste nyt d. 4. oktober 2021:

Der er oprettet en ny underside med korarrangementer, og det første er allerede sat op. Det drejer sig om "Nu falmer skoven" i et arrangement for sopran, førstealt, andenalt og baryton, således at andenalt-stemmen også kan synges af tenorer, og desuden i en kombination af tenorer og alter.

Klik på undersiden "Kor-arrangementer" for at komme frem til forside, forord og noder.

NB: D. 7. oktober er der udført en ganske lille rettelse i korarrangementet, i altstemmen i takt 22 (vers 2), og i parallelstedet i takt 90 (vers 6).  Alten skal her synge as - f - g og ikke g - f - g.

 

Velkommen

til denne hjemmeside, som indeholder en række motetter, skrevet direkte til de forskellige søndage i kirkeåret.

Man kommer frem til motetterne ved at klikke på bjælkerne "Første tekstrække" og "Anden tekstrække" oppe i venstre hjørne på denne side.

Der vil fremover løbende blive sat nye motetter op, en til to om måneden, idet de lige skal findes frem og kigges igennem.

De fleste danske organister står med en god kvartet til rådighed til søndagens gudstjenester, og motetterne er skrevet til brug for netop denne type kor/kvartet.

Man kan med stort held lade opførelsen understøtte af en 8-fods gedakt, et par fløjtestemmer eller lignende på orglet, ligsom man naturligvis også kan opføre dem a capella, hvis man ønsker det.

Det er så meningen, at man blot downloader noderne her fra dette site, det kan ikke være nemmere, og motetterne foreligger på denne måde til fri afbenyttelse for enhver.

Der kan opstå problemer, hvis man printer ud direkte fra nettet (skyen), men hvis man først downloader filen, og dernæst printer ud, skulle der ikke være nogen problemer.

Man kan endvidere, hvis man ønsker det, downloade lydfiler. Så kan man maile såvel node som lydfiler til korsangerne nogle dage forinden, og på den måde er det såmænd muligt for sangerne at sidde i bussen eller hvor som helst med høretelefoner og høre deres stemmer fra mobiltelefonen.

De samme lydfiler er rent mekaniske (eller rettere elektroniske) og i sagens natur særdeles uinspirerende at lytte til, men det er en effektiv måde at indstudere stemmer på.

Værsgo at downloade, printe ud og kopiere så meget, som man har lyst til, motetterne er til helt fri afbenyttelse, hvad angår fremstilling af kopier.

Hvad angår opførelser, er de anmeldt til KODA, og her er de underlagt de samme, ganske almindelige regler, som gælder for alle andre kompositioner. Det vil sige, at man frit kan bruge dem til gudstjenestebrug, mens det skal meldes til KODA, hvis det drejer sig om koncerter og andre offentlige opførelser.

Bibelteksterne, der er anvendt, er fra den autoriserede oversættelse,
© Det Danske Bibelselskab 1992.

Og så mangler jeg kun at oplyse, at jeg hedder Ole Reuss Schmidt og er organist ved Korsvejskirken på Amager.

Her har jeg den store og udsøgte fornøjelse at samarbejde med fire fantastiske kvartetsangere, naturligvis med udskiftninger gennem årene, og jeg har altid skrevet musik til dem.

I 2007 slog jeg imidlertid en streg i sandet og begyndte på en frisk og skrev derefter motetter med fortløbende numre.

Det er disse nummererede motetter, der nu bliver lagt frem på denne hjemmeside, samt nogle ganske få tidligere satser.

Mit kor-mæssige virke ved Korsvejskirken omfatter desuden Kammerkoret Euphonia, og med dette kor har jeg gennem de senere år opført Händels Messias i Marmorkirken hvert år i december med fremtrædende solister og musikere fra Det Kgl. Kapel, ligesom koret hvert år tager på turne til udlandet. Der mange flere oplysninger på www.euphonia.dk

Endelig er jeg i fritiden leder af Musikkoret København, et kor, som jeg også har stor glæde af. Her hedder hjemmesideadressen: www.musikkoret.dk

Min e-mail-adresse er: olereuss@hotmail.com og mit tlf.-nr. er 25 81 57 62